Toename in aantal bezichtigingen van woningen

<span class="c6">Toename in aantal bezichtigingen van woningen</span>

De opwaartse trend in het aantal bezichtigingen van woningen in Nederland zet zich voort in het tweede kwartaal van 2024. Waar in het eerste kwartaal van dit jaar 9,5 bezichtigingen per woning zijn geregistreerd, lag dit aantal in het tweede kwartaal op maar liefst 10,8. Dit blijkt uit interne cijfers van Makelaarsland.

Redenen voor de stijging

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan de toename in het aantal bezichtigingen van woningen. Een mogelijke reden kan zijn dat de vraag naar woningen blijft stijgen, terwijl het aanbod achterblijft. Hierdoor ontstaat er meer concurrentie tussen potentiële kopers, wat kan leiden tot een grotere interesse en meer bezichtigingen per woning.

Krapte op de huizenmarkt

Makelaarsland geeft aan dat de krapte op de huizenmarkt lijkt structureel te zijn. Dit betekent dat er meer vraag is naar woningen dan dat er aanbod is, wat resulteert in een overspannen markt. Potentiële kopers moeten snel handelen en bereid zijn om boven de vraagprijs te bieden om kans te maken op een woning.

Tips voor potentiële kopers

Voor potentiële kopers kan het lastig zijn om in deze competitieve markt een geschikte woning te vinden. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn en snel te handelen. Het kan helpen om een duidelijk budget en wensenlijst op te stellen, zodat je gericht kunt zoeken naar woningen die aan jouw criteria voldoen. Daarnaast is het verstandig om een goede relatie op te bouwen met een ervaren makelaar, die je kan helpen bij het vinden van jouw droomwoning.

Het bericht Makelaarsland: ‘Krapte op huizenmarkt lijkt structureel’ verscheen eerst op InFinance.