Waarde van energiezuinige woningen stijgt fors

<span class="c7">Waarde van elektrische woningen drijvende fors</span>

De waarde van energiezuinige woningen is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. In het eerste kwartaal van dit jaar was een woning met energielabel A+ of hoger maar liefst 23% meer waard dan dezelfde woning met energielabel G. Dit is een significante toename ten opzichte van drie jaar geleden, toen het verschil slechts 7% bedroeg.

Toenemende vraag naar duurzame woningen

De stijging in waarde van energiezuinige woningen is mede te danken aan de toenemende vraag naar duurzame woningen. Kopers zijn steeds meer bereid om extra te betalen voor een woning die energiezuinig is en daarmee bijdraagt aan een lagere energierekening en een beter milieu.

Investering in energiebesparende maatregelen loont

Voor huiseigenaren kan het lonend zijn om te investeren in energiebesparende maatregelen om zo het energielabel van hun woning te verbeteren. Naast de financiële voordelen bij verkoop, zorgt een energiezuinige woning ook voor meer comfort en een lagere energierekening.

Subsidies en financiële regelingen voor energiebesparende maatregelen

Om huiseigenaren te stimuleren om hun woning te verduurzamen, zijn er verschillende subsidies en financiële regelingen beschikbaar. Denk hierbij aan de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en de Energiebespaarlening. Deze regelingen maken het voor huiseigenaren financieel aantrekkelijker om te investeren in energiebesparende maatregelen.

Al met al laat de stijging in waarde van energiezuinige woningen zien dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in de huizenmarkt. Het is dan ook verstandig om bij de aankoop of verkoop van een woning rekening te houden met het energielabel en eventuele energiebesparende maatregelen.