Achmea investeert in fietsverzekeraar Laka

<span class="c6">Achmea investeert in fietsverzekeraar Laka</span>

Achmea Innovation Fund heeft een investering gedaan in de Europese 'micromobiliteit' verzekeraar Laka. Deze startup biedt verzekerings- en circulaire economiediensten aan e-bikerijders, fietsers en bedrijven. Mede hierdoor kan Laka de volgende groeifase ingaan, die gericht is op verdere expansie in Europa. Laka is in 2017 in Londen opgericht. De mobiliteitsinsurtech, die inmiddels naast Nederland ook actief is in andere Europese landen, heeft als doel om het verzekeren van fietsen eenvoudiger en transparanter te maken voor consumenten.

Achmea Innovation Fund en de focus op duurzame mobiliteit

De investering van Achmea Innovation Fund in Laka past binnen de strategie van Achmea om bij te dragen aan duurzame mobiliteit. Door te investeren in een bedrijf dat zich richt op micromobiliteit, zoals e-bikes en fietsen, draagt Achmea bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van gezonde en duurzame vormen van transport. Het partnership tussen Achmea en Laka zal naar verwachting leiden tot innovatieve verzekeringsoplossingen voor e-bikes en fietsers in Europa.

Circulaire economie en verzekeringen

Laka onderscheidt zich van traditionele verzekeraars door haar focus op circulaire economie. Het bedrijf moedigt klanten aan om goed voor hun fietsen te zorgen en biedt beloningen aan voor veilig rijgedrag en het delen van fietservaringen. Door de nadruk te leggen op duurzaamheid en gemeenschapszin, creëert Laka een loyalere klantenkring en draagt het bij aan een meer circulaire economie binnen de mobiliteitssector.

Toekomstige groeiplannen van Laka

Dankzij de investering van Achmea Innovation Fund kan Laka haar groeiplannen versnellen en zich verder uitbreiden in Europa. Het bedrijf zal zich richten op het vergroten van haar klantenbestand en het ontwikkelen van nieuwe verzekeringsproducten en -diensten. Met de steun van Achmea zal Laka naar verwachting een leidende positie innemen op het gebied van micromobiliteitsverzekeringen en bijdragen aan een duurzamere en meer verbonden mobiliteitssector in Europa.