Banken winnen marktaandeel in het eerste kwartaal van 2024

<span class="c7">Banken winnen aandelen in het eerste kwartaal van 2024</span>

In het eerste kwartaal van 2024 zijn het voornamelijk de banken geweest die marktaandeel hebben gewonnen. Volgens cijfers van Ingage Franchise verstevigde Bunq, Florius, ING, Llyds Bank en Moneyou hun marktaandeel. Daarnaast deden verzekeraar Allianz en regiepartij Munt het goed. Het is De Hypotheekshop die citeert uit de cijfers van het moederbedijf Ingage. Uit die […]

Ouders springen vaker bij om hypotheek rond te krijgen

Het bericht Ouders springen vaker bij om hypotheek rond te krijgen verscheen eerst op InFinance.

Toenemende rol van ouders bij hypotheekverstrekking

Het is een opvallende trend dat ouders steeds vaker bijspringen om hun kinderen te helpen met het rondkrijgen van een hypotheek. Uit recent onderzoek blijkt dat een aanzienlijk deel van de huizenkopers financiële steun ontvangt van hun ouders om de benodigde hypotheek te kunnen afsluiten. Deze trend is met name zichtbaar onder de jongere generatie, ook wel bekend als Generatie Y of Millennials.

Generatie Y en hun financiële uitdagingen

Generatie Y wordt vaak geconfronteerd met verschillende financiële uitdagingen, zoals hoge huizenprijzen en strengere hypotheekeisen. Hierdoor kan het lastig zijn voor deze groep om op eigen kracht een hypotheek te krijgen. Ouders springen daarom steeds vaker bij om hun kinderen te helpen met de financiering van hun woning. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een schenking, lening of garantstelling.

Impact op de hypotheekmarkt

De toenemende rol van ouders bij het verstrekken van hypotheken heeft ook impact op de hypotheekmarkt. Banken en hypotheekverstrekkers zien hierdoor een verschuiving in de manier waarop hypotheekaanvragen worden beoordeeld. Ouders worden steeds vaker betrokken bij het beoordelingsproces en moeten soms zelfs medeondertekenaar worden van de hypotheekakte.

Toekomstige ontwikkelingen

Het is belangrijk om de ontwikkelingen rondom de rol van ouders bij hypotheekverstrekking nauwlettend in de gaten te houden. Mogelijk zullen er in de toekomst nieuwe regelgevingen en richtlijnen komen die de betrokkenheid van ouders verder zullen beïnvloeden. Ook kunnen er nieuwe financiële producten worden ontwikkeld die inspelen op deze trend. Het is essentieel voor hypotheekverstrekkers om hierop in te spelen en mee te bewegen met de veranderende behoeften van huizenkopers.