Bewustzijn van AI-gebruik bij financiële instellingen

<span class="c2">Bewustzijn van AI-gebruik bij financiële instellingen</span>

Maar weinig consumenten hebben een goed beeld van in hoeverre hun bank, verzekeraar of pensioenfonds kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt. Uit een enquête van DNB blijkt dat consumenten wel kritischer zijn over het gebruik van AI door financiële instellingen, dan over AI in het algemeen. De enquête heeft DNB in 2023 laten uitvoeren onder ruim 2.200 respondenten.

Toenemend belang van transparantie en vertrouwen

Het is essentieel voor financiële instellingen om transparantie te bieden over het gebruik van AI in hun dienstverlening. Consumenten hechten steeds meer belang aan het begrijpen van de technologieën die worden toegepast in hun financiële producten en diensten. Door openheid te geven over hoe AI wordt ingezet, kunnen instellingen het vertrouwen van hun klanten versterken.

Rol van toezichthouders bij AI-gebruik

Toezichthouders spelen een belangrijke rol bij het monitoren van het gebruik van AI in de financiële sector. Door richtlijnen en regelgeving op te stellen, kunnen zij ervoor zorgen dat financiële instellingen op een verantwoorde en ethische manier gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Het toezicht op AI-gebruik door financials draagt bij aan het vertrouwen van consumenten in de sector.

Het bericht Toezicht op AI-gebruik financials wekt vertrouwen verscheen eerst op InFinance.