AFM tevreden over resultaat aflosvrije hypotheek dossier

<span class="c4">AFM tevreden over resultaat aflosvrij hypotheekdossier</span>

###

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft aangegeven tevreden te zijn over het resultaat dat is bereikt op het dossier aflossingsvrije hypotheek. Hypotheekaanbieders hebben in de afgelopen vijf jaar maar liefst 1,68 miljoen klanten benaderd om hen te informeren over mogelijke risico's van hun aflossingsvrije hypotheek. Gedurende deze periode is het aantal klanten dat een verhoogd risico loopt met maar liefst 63% afgenomen.

### Tussenkop: Positieve effecten van stijging woningwaardes

De stijging van de woningwaardes heeft een gunstig effect gehad op de aflossingsvrije hypotheekmarkt. Doordat de waarde van woningen is gestegen, hebben veel huiseigenaren meer financiële ruimte gekregen. Hierdoor is het risico op problemen met aflossingsvrije hypotheken verminderd.

### Tussenkop: AFM blijft nazorg monitoren tot einde looptijd

De AFM zal de nazorg voor aflossingsvrije hypotheken blijven monitoren tot het einde van de looptijd. Het is van groot belang dat hypotheekaanbieders blijven communiceren met hun klanten en hen informeren over eventuele risico's en mogelijkheden. Door actief toezicht te houden, kan de AFM ervoor zorgen dat huiseigenaren goed geïnformeerd blijven en financiële problemen worden voorkomen.

Het is duidelijk dat de AFM zich actief inzet om consumenten te beschermen en de financiële stabiliteit op de hypotheekmarkt te waarborgen. Met de juiste nazorg en communicatie kunnen huiseigenaren beter worden geïnformeerd en ondersteund in het beheer van hun aflossingsvrije hypotheek.