Groeiende markt voor groene securitisaties in Nederland

<span class="c7">Groeiende markt voor groene securitisaties in Nederland</span>

De markt voor Nederlandse groene securitisaties van woninghypotheken en voor groene gedekte obligaties is in 2023 ruim verdrievoudigd ten opzichte van 2022, zo blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). Deze sterke groei weerspiegelt de groeiende vraag van beleggers naar duurzame investeringen en groene beleggingen. Nederland heeft een prominente positie op de Europese markt, met ruim de helft van de groene securitisaties die in Europa worden uitgegeven.

Toenemende interesse in groene beleggingen

Beleggers tonen steeds meer interesse in groene beleggingen vanwege de groeiende aandacht voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Groene securitisaties van woninghypotheken en gedekte obligaties bieden investeerders de mogelijkheid om hun geld te investeren in projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst. Deze investeringen dragen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het stimuleren van groene initiatieven.

Duurzame financieringsinstrumenten

Groene securitisaties en gedekte obligaties zijn duurzame financieringsinstrumenten die worden gebruikt om projecten op het gebied van energie-efficiëntie, duurzame energie en milieubescherming te financieren. Door te investeren in groene securitisaties dragen beleggers bij aan het realiseren van duurzame doelstellingen en het bevorderen van een groene economie. Deze vorm van financiering wordt steeds populairder en draagt bij aan de transitie naar een duurzame samenleving.

Nederland als leidende speler op de markt

Met de sterke groei van de markt voor groene securitisaties en gedekte obligaties in Nederland, neemt het land een leidende positie in op de Europese markt. Nederlandse financiële instellingen en beleggers spelen een belangrijke rol in het stimuleren van duurzame investeringen en het ontwikkelen van groene financiële producten. De toename van groene securitisaties in Nederland weerspiegelt de groeiende vraag naar duurzame investeringen en de inzet van de financiële sector voor een groenere toekomst.

Het bericht Sterke toename groene hypotheek securitisaties verscheen eerst op InFinance.