Explosieve groei in verzekeringsmarkt voor e-bikes

<span class="c3">Explosieve groei in verzekeringsmarkt voor e-bikes</span>

#

De verzekeringsmarkt voor e-bikes is in een jaar tijd explosief gestegen naar maar liefst 621 miljoen euro. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.500 Nederlanders. Gemiddeld betalen verzekerden 14 euro per maand voor hun e-bikeverzekering.

# Tussenkop: Online afsluiten populair

Een opvallende trend is dat de helft van de verzekeringen voor e-bikes online wordt afgesloten. Dit laat zien dat consumenten steeds meer gebruik maken van digitale kanalen om hun verzekeringen te regelen.

# Tussenkop: Diefstal van e-bikes

Uit het onderzoek blijkt dat van 7% van de e-bikebezitters de e-bike ooit gestolen is geweest. Dit benadrukt het belang van een goede verzekering voor e-bikes, om zo financieel beschermd te zijn tegen diefstal.

De stijging in de verzekeringsmarkt voor e-bikes laat zien dat het bezit van e-bikes steeds populairder wordt in Nederland. Met de groeiende vraag naar e-bikeverzekeringen is het belangrijk voor verzekeraars om in te spelen op de behoeften van consumenten en passende verzekeringsproducten aan te bieden.