Gebrek aan kennis over fiscale aftrekposten bij startende zzp'ers

<span class="c5">Gebrek aan kennis over fiscale aftrekposten bij startende zzp'ers</span>

Zeven op de tien startende zzp’ers die dit jaar zelf hun aangifte inkomstenbelasting doen, weten niet goed hoe fiscale aftrekposten werken. Vooral het gebrek aan kennis over de investeringsaftrek (KIA) zorgt ervoor dat ondernemers vaak honderden euro’s te veel belasting betalen. Ook weten veel starters niet dat ze hun pensioeninleg en AOV-premie mogen aftrekken.

Investeer in kennis over fiscale regelingen

Het is belangrijk voor startende zzp'ers om te investeren in kennis over fiscale regelingen, zoals de investeringsaftrek (KIA). Door op de hoogte te zijn van de verschillende aftrekposten kunnen ondernemers geld besparen en hun belastingaangifte optimaliseren. Het is aan te raden om advies in te winnen bij een fiscaal adviseur of boekhouder om ervoor te zorgen dat alle mogelijke aftrekposten worden benut.

Vergeet niet om pensioeninleg en AOV-premie af te trekken

Naast de investeringsaftrek is het ook belangrijk voor startende zzp'ers om te weten dat zij hun pensioeninleg en AOV-premie kunnen aftrekken van hun belastbaar inkomen. Door gebruik te maken van deze aftrekposten kunnen ondernemers hun financiële situatie verbeteren en meer grip krijgen op hun belastingverplichtingen.

Het is dus essentieel voor startende zzp'ers om zich goed te laten informeren over fiscale regelingen en aftrekposten, zodat zij geen geld mislopen en optimaal kunnen profiteren van de mogelijkheden die er zijn om belasting te besparen. Het inschakelen van professioneel advies kan hierbij van grote waarde zijn.