Incentive voor stoppen met roken bij afsluiten van Scildon Lifestyle ORV

<span class="c4">Incentive voor stoppen met roken bij afsluiting van Scildon Lifestyle ORV</span>

Een nieuwe klant die een Scildon Lifestyle overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluit en binnen negen maanden stopt met roken, wordt sinds kort beloond door Scildon met hetzelfde tarief als niet-rokers. Dit initiatief werd in 2021 gelanceerd als pilot en heeft als doel om rokers te stimuleren om te stoppen met roken en zo hun gezondheid te verbeteren.

Voordelen van stoppen met roken voor ORV

Het stoppen met roken heeft niet alleen voordelen voor de gezondheid van de verzekerde, maar kan ook financiële voordelen opleveren. Rokers betalen doorgaans een hogere premie voor een overlijdensrisicoverzekering vanwege het verhoogde risico op overlijden door roken. Door te stoppen met roken en hetzelfde tarief te behouden als niet-rokers, kunnen verzekerden dus besparen op hun premie en tegelijkertijd werken aan een gezondere levensstijl.

Ondersteuning bij stoppen met roken

Om klanten te ondersteunen bij het stoppen met roken, biedt Scildon mogelijkheden voor begeleiding en coaching. Het is belangrijk om een goede ondersteuning te bieden aan rokers die willen stoppen, aangezien dit een moeilijk proces kan zijn. Door deze extra ondersteuning aan te bieden, hoopt Scildon dat meer klanten succesvol zullen stoppen met roken en kunnen profiteren van de voordelen van het lagere tarief voor niet-rokers.

Duurzame gezondheidsbevordering

Het initiatief van Scildon om klanten te belonen voor het stoppen met roken past binnen een bredere trend van duurzame gezondheidsbevordering. Door gezonde keuzes te stimuleren en te belonen, kunnen verzekeraars bijdragen aan een gezondere samenleving en tegelijkertijd de kosten van ziektekostenverzekeringen verlagen. Het belonen van klanten die stoppen met roken is een positieve stap in de richting van een gezondere toekomst voor verzekerden en de maatschappij als geheel.