Middelgrote kantoren verbeteren actief klantbeheer

<span class="c7">Middelgrote kantoren verbeteren actief klantbeheer</span>

Middelgrote kantoren hebben het afgelopen jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt in hun volwassenheidsniveau als het gaat om actief klantbeheer, volgens de Stichting Actief Klantbeheer. Dit is een positieve ontwikkeling die aantoont dat deze kantoren steeds meer waarde hechten aan het effectief beheren van klantrelaties.

Oorzaken van verbetering

Er zijn verschillende mogelijke redenen voor de verbetering van het actief klantbeheer bij middelgrote kantoren. Zo kan het komen door investeringen in technologieën die het klantbeheer efficiënter maken, of door een toenemend bewustzijn binnen de organisaties over het belang van klantgerichtheid. Daarnaast speelt wellicht ook de toenemende concurrentie in de markt een rol, waardoor kantoren zich moeten onderscheiden door een hoogwaardige dienstverlening.

Terreinverlies bij kleine kantoren

In tegenstelling tot de positieve ontwikkelingen bij middelgrote kantoren, laat het onderzoek zien dat kleine kantoren juist terrein verliezen op het gebied van actief klantbeheer. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals beperkte middelen voor investeringen in klantbeheer, een gebrek aan focus op klantgerichtheid binnen de organisatie, of een gebrek aan kennis en expertise op dit gebied.

Rol van Michiel van Vugt

Michiel van Vugt, voorzitter van de Stichting Actief Klantbeheer, benadrukt het belang van een actieve benadering van klantbeheer voor kantoren van alle groottes. Hij benadrukt dat het opbouwen en onderhouden van sterke klantrelaties essentieel is voor het succes en de groei van een kantoor. Van Vugt moedigt kleine kantoren aan om te leren van de successen van middelgrote kantoren en te investeren in het verbeteren van hun klantbeheerpraktijken.

Al met al laat het onderzoek zien dat er nog ruimte is voor verbetering op het gebied van actief klantbeheer binnen de financiële sector. Door te investeren in klantgerichte strategieën en processen kunnen kantoren van alle groottes hun dienstverlening verbeteren en concurrentievoordeel behalen.