Oudere hypotheekbezitters vaker aflossingsvrije hypotheek

<span class="c4">Oudere hypotheekbezitters vaak aflossingsvrije hypotheek</span>

#

Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat twee op de drie huizenbezitters deels of volledig een aflossingsvrije hypotheek heeft. Oscar Noorlag, hypotheekexpert bij Van Bruggen Adviesgroep, benadrukt dat vooral oudere woningbezitters vaker kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek.

# Tussenkop: Toename aflossingsvrije hypotheken bij 65-plussers

Volgens het onderzoek van de AFM heeft maar liefst 94% van de 65-plussers een aflossingsvrije hypotheek. Dit houdt in dat bijna alle oudere woningbezitters ervoor hebben gekozen om gedurende de looptijd van de hypotheek niet af te lossen op de schuld.

# Tussenkop: Risico's en overwegingen bij aflossingsvrije hypotheken

Hoewel een aflossingsvrije hypotheek lagere maandlasten met zich mee kan brengen, zijn er ook risico's verbonden aan deze vorm van lenen. Zo kan het opbouwen van vermogen en het aflossen van de schuld op lange termijn problematisch worden. Voor veel mensen is het daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de consequenties van een aflossingsvrije hypotheek.

# Tussenkop: Advies van hypotheekexperts

Hypotheekadviseurs zoals Oscar Noorlag benadrukken het belang van een goed doordachte financiële planning bij het afsluiten van een hypotheek. Door te kijken naar de persoonlijke situatie en doelen van de klant, kunnen hypotheekadviseurs helpen bij het maken van de juiste keuzes met betrekking tot de hypotheekvorm.

Al met al is het duidelijk dat aflossingsvrije hypotheken vooral populair zijn onder oudere woningbezitters. Het is echter belangrijk om de voor- en nadelen van deze vorm van lenen goed af te wegen en indien nodig professioneel advies in te winnen.