Samenwerking tussen CCV en Cyra

<span class="c7">Samenwerking tussen CCV en Cyra</span>

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en Stichting Cyra slaan de handen ineen om mkb-ondernemers digitaal weerbaarder te maken en hen te helpen bij het ontwikkelen en certificeren van hun informatiebeveiliging, tot aan ISO 27001-niveau. De samenwerking is vastgelegd in een convenant dat ondertekend is door Patrick van den Brink van het CCV en Evelien Bras van Stichting Cyra.

Doel van de samenwerking

Het doel van de samenwerking tussen het CCV en Cyra is om mkb-ondernemers te ondersteunen bij het verbeteren van hun cyberbeveiliging en hen te begeleiden bij het behalen van certificeringen op het gebied van informatiebeveiliging. Door gezamenlijk criteria en methoden te ontwikkelen, willen beide organisaties ervoor zorgen dat ondernemers beter beschermd zijn tegen cybercriminaliteit.

ISO 27001-certificering

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen het CCV en Cyra is het streven naar ISO 27001-certificering voor mkb-ondernemers. Deze certificering is een internationaal erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging en helpt bedrijven om aan te tonen dat zij voldoen aan strenge eisen op het gebied van data- en informatiebeveiliging. Met ondersteuning van het CCV en Cyra kunnen ondernemers stappen zetten om deze certificering te behalen en zo hun digitale weerbaarheid te vergroten.

Door de krachten te bundelen en expertise te delen, willen het CCV en Cyra een bijdrage leveren aan het verhogen van de cybersecurity in het mkb-segment. Samen staan zij sterker in de strijd tegen cybercrime en helpen zij ondernemers om zich beter te beschermen tegen digitale dreigingen.