Sterke groei in hypotheekmarkt Q1 2024

<span class="c3">Sterke groei in hypotheekmarkt Q1 2024</span>

#

Het eerste kwartaal van 2024 heeft een sterke groei laten zien in de hypotheekmarkt, zo blijkt uit de cijfers van HDN. In totaal zijn er 115.108 hypotheekaanvragen geregistreerd, wat een stijging van maar liefst 26,4% betekent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Deze groei komt niet als een verrassing, gezien de positieve ontwikkelingen die al eerder werden waargenomen in de markt. Eind 2023 sprak HDN nog van een licht herstel, maar nu lijkt de markt echt op volle kracht te zijn gekomen.

# Tussenkop: Factoren die bijdragen aan de groei

Verschillende factoren dragen bij aan de sterke groei die momenteel wordt waargenomen in de hypotheekmarkt. Zo speelt de lage rentestand een belangrijke rol, waardoor veel mensen ervoor kiezen om juist nu een hypotheek af te sluiten. Daarnaast zorgt ook de groeiende economie voor vertrouwen bij consumenten, wat leidt tot meer investeringen in vastgoed.

# Tussenkop: Gevolgen van de groei voor de huizenmarkt

De groei in de hypotheekmarkt heeft ook gevolgen voor de huizenmarkt als geheel. Door de toenemende vraag naar hypotheken stijgen ook de huizenprijzen, waardoor het voor sommige mensen moeilijker wordt om een betaalbare woning te vinden. Aan de andere kant zorgt de groeiende vraag ook voor meer dynamiek en activiteit in de huizenmarkt.

Al met al lijkt de groei in de hypotheekmarkt voorlopig nog niet af te nemen. Het is dan ook interessant om te zien hoe deze ontwikkelingen zich verder zullen ontvouwen in de rest van het jaar.