Teruggelopen vraag en transacties in 2023

<span class="c5">Terug beantwoordde vraag en transacties in 2023</span>

#

Het aantal transacties en vraag naar recreatiewoningen is in 2023 fors teruggelopen na de topjaren 2021 en 2022. Dit constateert de NVM in haar onderzoeksrapport ‘De Nederlandse markt voor recreatiewoningen, jaaroverzicht 2023’. In totaal werden 3.718 recreatiewoningen verkocht. Dit is een groot verschil van -34% met de verkopen in 2022.

# Tussenkop: Redenen voor afname in vraag

De afname in vraag naar recreatiewoningen kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk speelt de economische situatie een rol, waarbij mensen minder financiële ruimte hebben voor een tweede woning. Ook kunnen veranderende vakantievoorkeuren en reisrestricties invloed hebben op de vraag naar recreatiewoningen.

# Tussenkop: Invloed van de pandemie

De COVID-19 pandemie heeft een grote impact gehad op de vastgoedmarkt, waaronder ook op recreatiewoningen. De onzekerheid en beperkingen rondom reizen hebben mogelijk bijgedragen aan de afname in vraag en transacties van recreatiewoningen.

# Tussenkop: Toekomstverwachtingen voor de markt

Het is moeilijk te voorspellen hoe de markt voor recreatiewoningen zich zal ontwikkelen in de toekomst. Factoren zoals economische groei, veranderende reisgewoonten en de mate van pandemiebeheersing zullen allemaal van invloed zijn op de vraag en prijzen van recreatiewoningen.

# Tussenkop: Tips voor potentiële kopers

Voor potentiële kopers van recreatiewoningen kan het raadzaam zijn om de markt goed in de gaten te houden en eventueel te wachten op gunstige koopmomenten. Het is ook verstandig om goed onderzoek te doen naar de locatie, voorzieningen en eventuele beperkingen rondom het gebruik van de recreatiewoning.

Het bericht <a href="https://www.infinance.nl/hypotheken/vraag-naar-recreatiewoningen-neemt-af/">Vraag naar recreatiewoningen neemt af</a> verscheen eerst op <a href="https://www.infinance.nl">InFinance</a>.