Verwachtingen voor de woningmarkt

<span class="c4">Verwachtingen voor de woningmarkt</span>

Van Bruggen Adviesgroep heeft recentelijk de verwachting voor het aantal woningen dat in 2024 bij de notaris passeert, bijgesteld naar 205.000 à 210.000. In 2023 passeerden ruim 182.000 woningen bij de notaris. De hypotheekketen had eind vorig jaar voorspeld dat de huizenprijzen tussen de 7% en 10% zouden stijgen, en deze voorspelling lijkt nu uit te komen.

Toenemende vraag naar woningen

De stijging in het aantal woningen dat naar verwachting bij de notaris zal passeren, is een indicatie van de toenemende vraag naar woningen in Nederland. Met de lage rentestanden en de groeiende economie, is het voor veel mensen aantrekkelijk om een woning te kopen. Dit heeft geleid tot een stijging in de huizenprijzen en een grotere vraag naar hypotheekadvies.

Invloed van externe factoren

Naast de rentestanden en de economische groei, zijn er ook andere externe factoren die invloed hebben op de woningmarkt. Zo spelen bijvoorbeeld de beschikbaarheid van nieuwbouwwoningen, de regelgeving omtrent hypotheken en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt een rol in het bepalen van de vraag en het aanbod van woningen.

Belang van goed hypotheekadvies

Met de verwachting dat het aantal woningverkopen zal toenemen, is het des te belangrijker om goed hypotheekadvies in te winnen bij de aankoop van een woning. Een hypotheekadviseur kan helpen bij het vinden van de meest geschikte hypotheek en kan adviseren over de financiële mogelijkheden en risico's die komen kijken bij het kopen van een woning.

Al met al lijkt de woningmarkt een positieve ontwikkeling door te maken, met een stijging in zowel het aantal woningverkopen als de huizenprijzen. Het is echter belangrijk om de marktontwikkelingen goed in de gaten te houden en waar nodig professioneel advies in te winnen.