Waarom levert een spaarrekening momenteel meer op dan een spaardeposito?

<span class="c7">Waarom levert een spaarrekening momenteel meer op dan een spaardeposito?</span>

Momenteel levert een spaarrekening meer op dan een spaardeposito. Een bijzondere situatie volgens Sieto de Vries, spaarexpert bij vergelijkingssite Geld.nl. De Vries: “Waar je als spaarder normaal gesproken wordt beloond met een hogere rente wanneer je je geld voor langere periode vastzet, levert sparen op een spaarrekening momenteel meer op dan sparen in een deposito waarbij […]

Waarom is de rente op spaardeposito's zo laag?

De lage rente op spaardeposito's is het gevolg van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Door de lage rente wil de ECB de economie stimuleren en de inflatie aanjagen. Dit heeft als neveneffect dat spaarders minder rente ontvangen op hun spaargeld, zowel op een spaarrekening als op een spaardeposito.

Wat zijn de alternatieven voor sparen op een spaardeposito?

Gezien de lage rente op spaardeposito's zoeken veel spaarders naar alternatieven om hun geld te laten renderen. Een optie kan zijn om te investeren in bijvoorbeeld aandelen, obligaties of vastgoed. Het is echter belangrijk om hierbij rekening te houden met het risico dat gepaard gaat met deze vormen van beleggen.

Waarom is het belangrijk om te blijven sparen?

Ondanks de lage rente op spaarrekeningen en spaardeposito's blijft sparen een belangrijke financiële gewoonte. Sparen kan bijvoorbeeld helpen bij het opbouwen van een financiële buffer voor onverwachte kosten of het realiseren van toekomstige doelen, zoals een huis kopen of met pensioen gaan. Het is daarom verstandig om een spaarrekening aan te houden, zelfs als de rente momenteel laag is.

Het bericht Spaarrekening levert meer op dan spaardeposito verscheen eerst op InFinance.