Wie is Lars Dijkstra?

<span class="c7">Wie is Lars Dijkstra?</span>

Lars Dijkstra is benoemd tot Chief Investment Officer bij PGGM. Hij vervulde deze rol al ad interim sinds 1 februari van dit jaar. Dijkstra treedt als CIO toe als statutair directeur tot de directie Vermogensbeheer van PGGM die wordt voorgezeten door Chief Investment Management Geraldine Leegwater. Hij geeft leiding aan beleggingsteams die actief zijn op het gebied van vastrentende waarden, aandelen, hedgefondsen, private equity en infrastructuur.

Ervaring en achtergrond

Lars Dijkstra heeft een uitgebreide ervaring in de financiële wereld. Voordat hij bij PGGM kwam, werkte hij onder andere bij Kempen & Co, waar hij verantwoordelijk was voor het Europese aandelenteam. Hij heeft ook gewerkt bij Fortis Investments en Robeco. Dijkstra heeft een achtergrond in economie en heeft een sterke expertise op het gebied van vermogensbeheer en beleggingsstrategieën.

Toekomstplannen bij PGGM

Als de nieuwe Chief Investment Officer bij PGGM zal Lars Dijkstra zich richten op het verder uitbouwen van de beleggingsstrategie van de organisatie. Hij zal zich bezighouden met het beheren van het vermogen van pensioenfondsen en het streven naar een optimaal rendement voor de deelnemers. Dijkstra zal ook werken aan het versterken van de duurzame beleggingspraktijken van PGGM en het integreren van ESG-criteria in het beleggingsproces.

Reactie van PGGM

PGGM is verheugd met de benoeming van Lars Dijkstra tot Chief Investment Officer. Het bedrijf is ervan overtuigd dat zijn expertise en leiderschap een waardevolle toevoeging zullen zijn voor het team van vermogensbeheerders. Geraldine Leegwater, Chief Investment Management bij PGGM, is ervan overtuigd dat Dijkstra de juiste persoon is om de beleggingsstrategie van PGGM naar een hoger niveau te tillen en om te blijven streven naar duurzame en verantwoorde investeringen.

Het bericht Lars Dijkstra nieuwe Chief Investment Officer bij PGGM verscheen eerst op InFinance.