Wat is het Convenant Brondata?

<span class="c5">Wat is het Convenant Brondata?</span>

Het Convenant Brondata is een initiatief waarbij Vista Hypotheken zich committeert om vanaf 1 januari 2025 hypotheekaanvragen volledig op basis van brondata te verstrekken. Dit betekent dat zij gebruik zullen maken van externe bronnen, zoals bijvoorbeeld gegevens van de Belastingdienst of het UWV, om het hypotheekproces efficiënter en sneller te laten verlopen.

Vijf etappes naar de finish

Jordy Stoelwinder, de brondata-expert van Vista Hypotheken, legt uit dat het implementeren van brondata in het hypotheekproces een geleidelijk proces is. Vista Hypotheken heeft een plan opgesteld bestaande uit vijf etappes om uiteindelijk de belofte van volledig gebruik van brondata te kunnen waarmaken. Deze etappes omvatten onder andere het testen van de systemen, het trainen van medewerkers en het optimaliseren van de processen.

Voordelen van brondata in het hypotheekproces

Het gebruik van brondata in het hypotheekproces biedt verschillende voordelen. Zo kan het proces sneller verlopen doordat bepaalde gegevens niet meer handmatig ingevoerd hoeven te worden. Daarnaast kan het ook leiden tot een hogere efficiëntie en accuratesse, wat uiteindelijk ten goede komt aan zowel de hypotheekverstrekker als de klant.

Toekomst van hypotheekaanvragen

Met de opkomst van nieuwe technologieën en digitalisering wordt het steeds belangrijker voor hypotheekverstrekkers om mee te gaan met de tijd. Het gebruik van brondata is hier een goed voorbeeld van, aangezien het kan bijdragen aan een verbeterde klantbeleving en een efficiënter proces. Vista Hypotheken zet met het Convenant Brondata een belangrijke stap richting de toekomst van hypotheekaanvragen.