Zelf uitgevoerde aanpassingen

<span class="c6">Zelf uitgevoerde manipulatie</span>

<img width="658" height="395" src="https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2024/03/led-lamp.jpg" class="webfeedsFeaturedVisual wp-post-image" alt="" style="display: block; margin-bottom: 5px; clear:both;max-width: 100%;" decoding="async" fetchpriority="high" srcset="https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2024/03/led-lamp.jpg 658w, https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2024/03/led-lamp-300×180.jpg 300w" sizes="(max-width: 658px) 100vw, 658px" />

<p><img width="110" height="96" src="https://www.infinance.nl/wp-content/uploads/2024/03/led-lamp-110×96.jpg" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="" decoding="async" /></p>

Nederlanders investeren miljarden in verduurzaming van woningen

Nederlanders hebben afgelopen jaar maar liefst 14 miljard euro geïnvesteerd in de verduurzaming van hun woningen. Dit blijkt uit de resultaten van de vierde editie van Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek uitgevoerd door Multiscope onder bijna 6.000 Nederlanders. In totaal werden 4,5 miljoen woningen verduurzaamd, wat aangeeft dat duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp wordt voor huiseigenaren.

Uit het onderzoek bleek dat slechts 12% van de consumenten zelf een klein deel van de duurzaamheidsaanpassingen aan hun woningen uitvoerden. Dit kan variëren van het installeren van LED-verlichting tot het aanbrengen van isolatie. Het overgrote deel van de verduurzamingsinvesteringen werd echter uitbesteed aan professionals.

Duurzame maatregelen

De investeringen in duurzaamheid omvatten een breed scala aan maatregelen, waaronder het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van daken en muren, het installeren van warmtepompen en het vervangen van traditionele verlichting door LED-lampen. Deze maatregelen dragen niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar ook aan een lagere CO2-uitstoot en een beter milieu.

Toekomst van duurzaam wonen

Met de voortdurende focus op duurzaamheid en de steeds strengere milieueisen, is het waarschijnlijk dat het investeren in verduurzaming van woningen een trend zal blijven in de komende jaren. Huiseigenaren worden aangemoedigd om te blijven investeren in energiezuinige oplossingen en groene technologieën om zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Het bericht <a href="https://www.infinance.nl/artikel/14-miljard-euro-geinvesteerd-in-verduurzaming-woningen/">14 miljard euro geïnvesteerd in verduurzaming woningen</a> verscheen eerst op <a href="https://www.infinance.nl">InFinance</a>.