Concessies op de woningmarkt

<span class="c5">Concessies op de woningmarkt</span>

Om een geschikte woning te vinden, blijken woningzoekenden bereid vergaande concessies te doen. Een van de eerste wensen die tijdens de zoektocht op de woningmarkt sneuvelt, is een huis met een goed energielabel. Dat blijkt uit onderzoek van De Hypotheker onder 468 Nederlanders die zich oriënteren op een eerste of volgende woning. Hoewel 66% aangeeft dat een goed energielabel belangrijk is, zijn velen toch bereid om deze eis te laten varen in hun zoektocht naar een woning.

Andere prioriteiten

Uit het onderzoek blijkt dat andere aspecten zoals de locatie, de grootte van de woning, en de prijs belangrijker worden geacht dan het energielabel. Veel woningzoekenden zijn bereid om compromissen te sluiten om hun droomhuis te vinden, zelfs als dit betekent dat ze een minder energiezuinige woning kopen.

Duurzaamheid en energiebesparing

Hoewel het energielabel niet altijd bovenaan de prioriteitenlijst staat, groeit de interesse in duurzaamheid en energiebesparing wel onder Nederlandse huizenkopers. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van hun woning op het milieu en willen graag bijdragen aan een duurzamere toekomst. Dit kan resulteren in een toename van het aantal woningen met een goed energielabel op de markt.

Toekomstige ontwikkelingen

Het is belangrijk voor huizenkopers om te blijven letten op het energielabel van een woning, aangezien de overheid steeds strengere eisen stelt aan de energieprestaties van gebouwen. Een woning met een goed energielabel kan niet alleen zorgen voor lagere energiekosten, maar ook voor een hogere waarde van de woning op de lange termijn.

Al met al is het energielabel een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het zoeken naar een woning, zelfs als het niet altijd de hoogste prioriteit heeft. Het is essentieel om de balans te vinden tussen de wensen en eisen van de huizenkoper en de duurzaamheidsaspecten van een woning.