Daling van leenrentes in 2024

<span class="c4">Daling van leenrentes in 2024</span>

Geld lenen in de vorm van een consumptieve lening in 2024 is weer iets goedkoper dan het jaar ervoor. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat de leenrentes zijn gedaald sinds eind 2023. In dat jaar lag de gemiddelde leenrente bij een lening van 50.000 euro op 8,22 procent. Begin april 2024 betaal je gemiddeld 7,8 procent rente voor een dergelijke lening.

Factoren die de leenrentes beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de hoogte van de leenrentes. Zo speelt de economische situatie een grote rol. In tijden van economische groei en lage werkloosheid zijn de leenrentes vaak lager, omdat geldverstrekkers meer vertrouwen hebben in het terugbetalen van leningen. Daarnaast kunnen ook de rentestanden van de centrale bank invloed hebben op de leenrentes.

Tips voor het afsluiten van een lening

Als je van plan bent om geld te lenen, is het verstandig om goed te vergelijken. Verschillende geldverstrekkers hanteren namelijk verschillende rentetarieven en voorwaarden. Door te vergelijken kun je de lening vinden die het beste bij jouw situatie past. Daarnaast is het belangrijk om goed te letten op de looptijd van de lening en de eventuele extra kosten die hieraan verbonden zijn.

Gebruikmaken van een financiële vergelijkingssite

Om het vergelijken van leningen makkelijker te maken, kun je gebruikmaken van een financiële vergelijkingssite zoals Geld.nl. Op deze websites kun je eenvoudig verschillende leningen met elkaar vergelijken op rente, looptijd en voorwaarden. Zo vind je snel de lening die het beste bij jou past en kun je flink besparen op de kosten van geld lenen.