Misvattingen over lijfrentekapitaal

<span class="c2">Misvattingen over lijfrentekapitaal</span>

#

Een op de vier Nederlanders die lijfrentekapitaal laten uitkeren door dezelfde aanbieder, denkt dat dit verplicht is. Dit komt voort uit misvattingen over de mogelijkheden en keuzes rondom lijfrentekapitaal. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende opties die er zijn voor het uitkeren van lijfrentekapitaal.

# Tussenkop: Overstappen naar een andere financiële instelling

Slechts 40% van de Nederlanders stapt over naar een andere financiële instelling voor hun lijfrentekapitaal, omdat ze daar een hogere aanvulling op hun pensioen verwachten. Het is echter vaak een financieel adviseur die hen op deze mogelijkheid wijst. Het loont dus om advies in te winnen bij een professional om te kijken naar de beste opties voor het uitkeren van lijfrentekapitaal.

# Tussenkop: Rol van de financieel adviseur

Uit het onderzoek blijkt dat financieel adviseurs een belangrijke rol spelen bij de keuzes die mensen maken rondom hun lijfrentekapitaal. Zij kunnen helpen bij het inzichtelijk maken van de verschillende mogelijkheden en het adviseren over de beste optie voor een aanvulling op het pensioen. Het is daarom verstandig om bij het uitkeren van lijfrentekapitaal de hulp in te schakelen van een deskundige adviseur.

Door goed geïnformeerd te zijn en advies in te winnen bij een financieel adviseur, kunnen mensen de juiste keuzes maken voor hun lijfrentekapitaal en zorgen voor een goede aanvulling op hun pensioeninkomen voor later. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en de verschillende aanbieders, zodat men de beste beslissing kan nemen voor hun financiële toekomst.