Onderzoek van DNB toont aan: huiseigenaren kunnen verduurzaming financieren

<span class="c5">Onderzoek van DNB toont aan: huiseigenaren kunnen verduurzaming financieren</span>

Uit nieuw onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat het overgrote deel van de huiseigenaren in staat is om een serieuze verduurzaming van hun woning te financieren. Dit kan worden gedaan met behulp van spaargeld of een lening. Het onderzoek richt zich specifiek op het verduurzamen van woningen door middel van woningisolatie tot energielabel B en het installeren van een warmtepomp.

Toename in verduurzaming van woningen

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat huiseigenaren de afgelopen jaren meer geneigd zijn geworden om hun woning te verduurzamen. Ondanks deze positieve trend blijft het verduurzamen van woningen nog steeds achter bij de gestelde doelen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.

Financiële mogelijkheden voor verduurzaming

Het feit dat huiseigenaren in staat zijn om de verduurzaming van hun woning te financieren met spaargeld of een lening, biedt perspectief voor verdere verduurzaming in de toekomst. Door gebruik te maken van financiële middelen kunnen huiseigenaren investeren in energiebesparende maatregelen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook kunnen leiden tot lagere energierekeningen op de lange termijn.

Duurzaamheid als prioriteit

Het onderzoek van DNB benadrukt het belang van duurzaamheid en energiebesparing in de woningsector. Huiseigenaren worden aangemoedigd om actief stappen te ondernemen om hun woningen energiezuiniger te maken en bij te dragen aan een groenere toekomst voor iedereen.

Al met al laat het onderzoek van DNB zien dat huiseigenaren de potentie en de mogelijkheden hebben om bij te dragen aan een duurzamere samenleving door te investeren in energiebesparende maatregelen voor hun woningen. Het is een positieve ontwikkeling die kan bijdragen aan een beter milieu en lagere energiekosten voor huishoudens.