Wat is Datakeeper?

<span class="c7">Wat is Datakeeper?</span>

Datakeeper is een nieuwe gecertificeerde brondata leverancier die recent is toegevoegd aan het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Met Datakeeper kunnen consumenten via een app brondata delen met de partij waar zij een hypotheekaanvraag hebben gedaan. Dit maakt het proces van het aanvragen van een hypotheek efficiënter en sneller.

Voordelen van brondata delen via Datakeeper

Het delen van brondata via Datakeeper biedt verschillende voordelen voor zowel consumenten als hypotheekverstrekkers. Door het delen van brondata kunnen hypotheekverstrekkers sneller en nauwkeuriger de financiële situatie van een consument beoordelen. Dit kan leiden tot een snellere goedkeuring van de hypotheekaanvraag en een soepeler proces voor alle betrokken partijen.

Welke databronnen worden gebruikt?

In eerste instantie zal Datakeeper gebruikmaken van de databronnen IBL (inkomensbepaling loondienst) en BRP (Basisregistratie Personen). Deze databronnen zijn essentieel voor het beoordelen van de financiële situatie en identiteit van een consument bij het aanvragen van een hypotheek. Door deze bronnen direct te koppelen aan het HDN kunnen hypotheekverstrekkers snel en accuraat de benodigde informatie verkrijgen.

Toekomstige ontwikkelingen

Het toevoegen van Datakeeper als brondata leverancier aan HDN opent de deur naar verdere innovaties op het gebied van hypotheekaanvragen. In de toekomst kunnen er meer databronnen worden toegevoegd aan het platform, waardoor het proces nog efficiënter en transparanter wordt voor consumenten en hypotheekverstrekkers. Dit zal bijdragen aan een verbeterde klantervaring en een snellere afhandeling van hypotheekaanvragen.